Napredujemo v pokalu!

Napredujemo v pokalu!

Pester domači teden se bo zaključil s tekmo 3. SNL ko bo na Prevaljah gostovalo Šmarje pri Jelšah.

Nogometni teden smo začeli v soboto, ko je pri nas gostovala Dravinja, a to tekmo bomo raje čim prej pozabili.

Smo pa včeraj, natančneje v sredo 9.9.2020, spet igrali doma. K nam so v tekmi pokala MNZ Maribor prišli »sosedje« iz Radelj ob Dravi. Tekmo smo otvorili z nekoliko drugačno postavo, kot v soboto, priložnost so dobili nekateri igralci, ki jih v prvenstvu še nismo videli igrati, svoj debi v članskem dresu Korotana sta dočakala vratar Blaž Boštjan in branilec Matic Bosilj.

Prvi polčas je minil brez golov, sicer smo imeli pobudo na igrišču, ampak z zadetkom igre nismo kronali. Škufca je iz sredine igrišča nekajkrat dobro našel Kovača,, s prostega strela je precej nevarno poizkušal Paradiž, v napade se je vključeval Korpar, … Mreža se vseeno ni tresla. A Podvinski se ni ustrašil, očitno je popolnoma zaupal ekipi, ki jo je poslal na zelenico, saj kakšne menjave med polčasom nismo videli. In prav se je odločil, naš pritisk je bil nagrajen že na začetku drugega polčasa, ko je zadel Anže Zavolovšek, tako zvani Zava ali Zavi, kot mu radi rečejo v družbi oziroma kot se derejo po igrišču, ko se hitri krilni napadalec požene po robu igrišča od koder soigralcem deli vselej nevarne predložke, tako zvane "frjokole".

Na drug zadetek nismo dolgo čakali. Zadel je mlad napadalec, domačin, prevaljski fant, Blaž Kovač, ki se je po prestreženi žogi na sredini igrišča nato po podaji znašel sam pred vratarjem Radelj in jo lepo pospravil v mrežo z rahlim lobom. »Nisi džabe na plakatu,« se je slišalo navdušeno publiko, ki je ves čas spodbujala nekoliko drugačno postavo od standardne.  

Potem so zapretile Radlje in vodstvo domačinov znižale na 2:1, čeprav smo še vedno kontrolirali potek srečanja, a po kotu so gostje z glavo le zadeli. Po tem smo spet pritisnili, imeli smo veliko ktoov, ves čas smo napadali, s strelom od daleč je prečko zatresel Küzma, a stvari je na svoje mesto postavil Tine Lasnik, ko je osrednjemu branilcu gostov na robu šestnajst metrskega prostora ukradel žogo in močno sprožil mimo vratarja. Sicer smo mislili, da je to to za danes, ampak znašli smo se še v eni zelo veliki priložnosti, spet je bil odločilen Lasnik, ki je z boka podal »na talir« Küzmi, ki pa je v slogu Torresa v svojih najslabših časih žogo iz šestih metrov poslal preko vrat. Sam sicer pravi, da je važno, da se je dobro gibal in da naslednjič gre v polno.

Radeljčani so sicer še enkrat tresli, od daleč je lepo zadel Andraž Bijol s številko petinpetdeset na hrbtu, ker ni našel svoje standardne devetke, ki mu jo je pred tekmo namenil trener.

Omeniti velja, da je svoj debi v drugem polčasu dočakal še en mladinec, poleg Urha Grešovnika, ki igra tudi v prvenstvu. To je bil Domen Višič, ki se je prav tako dobro odrezal.  

Ampak to je bilo to za prijetno sončno sredino popoldne, ki se je na trenutke zdelo kot sobota.

Ampak prava sobota šele prihaja – 12.9.2020 ob 18:00 bo na Prevaljah spet nogometno. V četrtem krogu prvenstva bomo iskali svojo drugo zmago letos proti ekipi iz Šmarij, vabljeni!

Sponzor sobotne tekme je Damac s.p.