Štirje komadi, hattrick in tri točke

Štirje komadi, hattrick in tri točke

V četrtem krogu prvenstvenega tekmovanja smo končno dočakali tekmo kot smo si jo želeli. Praktično brez napak smo se postavili po robu ekipi iz Šmarij pri Jelšah.

V četrtem krogu tekmovanja smo vsi verjeli, da bomo na igrišču boljši nasprotnik, saj smo to dokazali na vseh preteklih prvenstvenih tekmah, a na žalost kar dvakrat ostali brez točk. Potrebovali smo suvereno in odločno zmago, s katero pokažemo, da smo resen konkurent prav vsaki ekipi v ligi.

V prvem polčasu bi sicer glede na pobudo, ki smo jo imeli od samega začetka tekme, lahko zadeli že prej, pa vendar smo čakali do samega konca polčasa. Pripravljali smo si veliko priložnosti iz prodorov po krilih, lepo smo poskušali po udarcih iz kotov. Najlepšo priložnost pred zadetkom pa je imel Küzma, ki je lepo utekal na Zavolovškov predložek, nato pa z bližine zaključil mimo vrat. V 39. minuti pa je Triplat le našel prvi zadetek, ko je izkoristil podajo Zavolovška in z levico močno zaključil mimo nemočnega vratarja gostov.

V drugem polčasu smo spet prevzeli pobudo, Šmarje niso grozile. Smo pa zato pritisk kronali po udarcu iz kota, ko je podal Grešovnik, Zavolovšek pa s hrbtom obrnjen proti golu z  glavo mojstrsko zadel. Le minuto za tem je na sceno spet stopil na ta dan res fenomenalni Grega Triplat, ko si je visok predložek v kazenski prostor ustavil na prsa, nato pa z desnico žogo iz prve poslal mimo vratarja, ki je sicer nekoliko nerodno posredoval. Nato pa še ena mojstrovina našega Lipija, ki je očitno dobil navdih. Vratar je žogo po podaji iz kota podaljšal na drugo stran kazenskega prostora, kjer jo je pričakal Triplat, pogledal proti gneči pred vrati in žogo z lepo usmerjenim lobom poslal preko vseh pred vrati in za hrbet vratarja, ki je s konicami prstov žogo sicer še »pošlatal,« a zaman.

Tudi v zaključku tekme smo si pripravljali nove priložnosti in še skušali zatresti mrežo, vendar zadeli nismo več. V samem zaključku tekme je svoje spretnosti dokazal še Vidovšek, ko je ubranil ena na ena situacijo in tako dokončno ubil upe gostov po kakšnem zadetku.

Hvala vsem za obisk na tribuni in seveda hvala sponzorju srečanja Damac, s.p. Naslednji vikend gostujemo v Bistrici.